Tekst objavljen: 24.01.2016 11:30        


Američka softverska korporacija Microsoft zarekla se da će tokom naredne tri godine donirati milijardu dolara u "cloud" servisima nevladinim organizacijama i istraživačima za koje smatraju da rade za "javno dobro". 

Microsoft donira milijardu dolara u "cloud" servisima

Naime, ideja Microsoft-a je da se pristup tim servisima obezbedi onim zajednicama koje ne mogu da ih priušte, a postavljeni cilj je da se tokom te tri godine podrži oko 70.000 organizacija i oko 900 univerzitetskih istraživačkih projekata.

Tu informaciju, kako je objavljeno na sajtu te kompanije, saopštio je generalni direktor Microsoft-ta Satjan Nadela koji će se danas obratiti učesnicima svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcarskoj.

"Sada će više od 70.000 organizacija imati pristup tehnologiji koja će im pomoći da reše najveće društvene izazove i, naposletku, da popravi stanje u društvu i omogući da se svi ravnomerno razvijaju", poručio je Nadela.

Cloud servisi, odnosno računarstvo u oblaku, predstavlja oblast računarstva u kojoj se informatički kapaciteti, poput procesorske snage i memorijskih kapaciteta, obezbeđuju putem interneta, umesto da ga korisnici poseduju na sopstvenom računaru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
internet donacija claud Microsoft

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana