Tekst objavljen: 11.05.2019 16:00        


Za Mercedes je započela nova, električna era. Naime, ovaj nemački proizvođač je u Bremenu (gde se proizvode C klasa i GLC) započeo proizvodnju modela EQC 400.

Mercedes ušao u električnu eru

Reč je o električno pokretanom crossoveru koji će biti direktna konkurencija audijevom modelu E-Tron i drugim sličnim premium baterijskim električnim vozilima.

Takođe, Mercedes je objavio i početnu cenu ovog vozila u na nemačkom tržištu. Tako će za EQC biti potrebno izdvojiti 71.281 evro, što ovaj model čini 8.619 evra jeftinijim od spomenutog E-Trona.

Treba reći i da će EQC 400 4Matic standardno biti opremljen MBUX infotainmentom s dvostrukim 10,25-inčnim ekranom, glasovnom kontrolom, navigacijom i drugim karakteristikama.

Od dodatne opreme se ističe sigurnosni paket sistema pomoći vozaču, AMG Line eksterijer, AMG Line enterijer i drugo. U ponudi će za početak biti samo EQC Edition 1886, koji je predstavljen nedavno u Njujorku.

Podsetimo, EQC 400 pokreću električni motori snage 408 KS (300 kW) i najvećeg okretnog momenta od 760 Nm. Pogon je na sva četiri točka, a za ubrzanje do 100 kilometara po času će mu biti potrebna 5,1 sekunda, dok će mu najveća brzina biti elektronski ograničena na 180 kilometara po času.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kasnije ove godine, joint venture Beijing Benz Automotive će započeti proizvodnju EQC-a u Kini za lokalno tržište. Buduće proizvodne lokacije za nadolazeća Mercedes EQ vozila bit će fabrike Rastatt i Sindelfingen u Nemačkoj, Hambach u Francuskoj i Tuskalosa u SAD.

Baterije se, s druge strane, proizvode u Kamenzu, u blizini Drezdena, u Nemačkoj.

Nakon ulaganja od jedne milijarde evra u globalnu proizvodnju baterija, pogoni za proizvodnju istih će se nalaziti u Štutgartu i Sindelfingenu (Nemačka), Jaworu (Poljska), Pekingu (Kina), Bangkoku (Tajland) i Tuskalosi (SAD).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EQC 400 Bremen Mercedes Mercedes-Benz električni automobili Nemačka auto industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana