Tekst objavljen: 23.11.2013 13:00        


Poslednjih godina sve više ljudi iz Srbije u inostranstvo kreće sa aerodroma, a brzina i udobnost putovanja avionom motiv su da se prištedi za željenu destinaciju. Karte za daleke destinacije sve traženije među turistima iz naše zemlje, odmor i zabava glavni razlog putovanja.

Maldivi i Bali rajska ostrva o kojima maštaju Srbi

Istraživanje pokazuje da više od četvrtine Srba avionom putuje jednom do dva puta godišnje, oko 12 odsto ispitanika leti vrlo često, a trendu rasta putovanja doprinose sve pristupačnije karte i aranžmani za daleke destinacije, koje ranije nisu bile u ponudi.

Kada je reč o izboru aviokompanije, najznačajnija stavka je cena karte prevoznika (85 odsto), a putnicima je važna i dužina leta, usluga u avionu, kao i brend, odnosno imidž koji kompanija ima. Istraživanje pokazuje da Srbi u inostranstvo najčešće odlaze zbog odmora i zabave (više od 70 odsto ispitanika), dok je značajan i procenat onih koji putuju zbog poslovnih obaveza.

Koje daleke destinacije privlače Srbe? Prema podacima Qatar Airways-a, egzotične, prekookeanske destinacije sve su traženije među turistima iz Srbije, a posebno interesovanje vlada za Bangkok i Puket, Džakartu i Bali, Melburn i Pert. Upiti stižu i za destinacije u Africi, kao i Bliskom istoku, a u poslednje vreme interesovanje raste i za destinacije u Maleziji.

Još jedan od zanimljivih rezultata istraživanja odnosi se na odabir putovanja iz snova. Naime, anketa, u kojoj je učestvovalo više od 2.500 ljudi, pokazala je da su među „rajskim vrtovima“ Srbima najprivlačniji Maldivi, zatim Bali, Šri Lanka i Puket.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
more putovanja putovanje letovanje luksuzan odmor odmor turisti turizam Srbija qatar airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana