Tekst objavljen: 18.04.2017 8:46        


BEOGRAD, 18.aprila (Tanjug) - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je Tanjugu da se danas održava jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima preduzeća Merkator S, a cilj je da se na sutrašnjem ministarskom skupu u Beogradu, povodom krize u Agrokoru, iznesu analize i mere koje je država do sada preduzela u zaštiti potrošaca i radnika.

Ljajić: Videti šta je do sada uraeno, zaštiti

Na poziv ministra Ljajića, sutra će se u Beogradu sastati ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Ssarović i ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić, kako bi četiri zemlje u ovom konkretnom slučaju, zajednički nastupile u zaštiti svojih interesa.

"Cilj sutrašnjeg sastanka je da vidimo šta je svaka država pojedinačno uradila te da odlučimo kakve su dalje mogućnosti za zajedičko delovanje. Zzelimo da znamo šta je svaka pojedinačna zemlja preduzela i šta su dalji koraci u zaštiti radnika i potrošača", kaže Ljajić.

On ocenjuje situaciju kao stabilnu i ističe da je osnovni cilj zaštita potrošaca, a da se zbog toga redovno održavaju sastanci sa dobavljačima i predstavnicima preduzeća.

"Situacija na tržištu je trenutno stabilna a redovno održavamo kominikaciju sa svim dobavljačima kao i sa Merkatotom S, kako bismo zaštitili potrošace u svim državama", kaže Ljajić.

Gostujući sinoć u Dnevniku RTS-a, Ljajić je rekao da je na sastanku koji je održan u Sarajevu zaključeno da je važno sprečiti priliv sredstava iz "Merkatora" u Srbiji u Hrvatsku, ili neku drugu državu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana