Tekst objavljen: 05.04.2021 13:55        


Južnokorejski "LG electronics" ugasiće svoje odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, nakon što nije uspeo da nađe kupca za njega, što znači da je ovo prvi veliki proizvođač koji se potpuno povlači sa tržišta

LG i definitvno prestaje da proizvodi telefone

„LG“ će svoj tržišni udeo u Severnoj Americi od deset odsto prepustiti „Samsungu“ i „Eplu“.

Analitičari očekuju da će „Samsung“ bolje moći da pokrije upražnjeno mesto na tržištu jer, za razliku od „Epla“, u ponudi ima više telefona iz srednjeg cenovnog ranga, u kojem je svoje proizvode nudio i „LG“.

Odeljenje za pametne telefone ove kompanije iz Južne Koreje u poslednjih šest godina nagomilalo je gubitak od 4,5 milijardi dolara.

Kompanija će sada moći da se fokusira na rast u segmentima električnih vozila, povezanih uređaja i pametnih domova, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„LG“ je rano ušao na tržište mobilnih telefona sa brojnim inovacijama, uključujući kamere sa veoma širokom uglom. Na vrhuncu je bio 2013. godine, kada je bio treći proizvođač pametnih telefona u svetu, iza „Samsunga“ i „Epla“.

Kasnije su njegovi najbolji modeli imali seriju softverskih i hardverskih promašaja, što je dovelo do pada prodaje u kombinaciji sa sporijim tempom softverskih osvežavanja.

Analitičari smatraju da je „LG“ zakazao u oblasti stručnosti u marketingu u poređnju sa kineskim rivalima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
LG pametni telefoni mobilni telefoni pametni telefoni smartfoni lg prestanak proizvodnje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana