Tekst objavljen: 19.05.2015 10:24        


Kompanija LG Electronics predstavila je danas na regionalnoj premijeri u Srbiji svoj dosad najambiciozniji model "pametnog" telefona - LG G4, koji će od juna biti u ponudi operatera, a kao jednu od njegovih prednosti je najavila da će moći da bude odgovarajuća zamena za profesionalni fotoaparat.

LG G4 stigao u Srbiju, od juna u ponudi operatera

Od ovog uređaja, koji je kreiran tako da objedini elegantan izgled sa novim tehničkim rešenjima, očekuje se "da pomeri granice u svetu mobilnih uređaja", navedeno je u saopštenju.

"Uređaj koji smo danas predstavili javnosti u Srbiji je naš dosad najambicioznji telefon, jer je kreiran tako da pruži svim korisnicima nezaboravno iskustvo koje će im olakšati svakodnevicu", rekao je direktor prodaje mobilnih komunikacija za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju Boris Stojančić.

Praveći ogroman skok u tehnologiji izrade ekrana, LG je kreirao prvi smart telefon sa IPS Quantum ekranom dijagonale 5.5 inča, koji pruža 20 odsto bolju reprodukciju boja, 25 odsto veći nivo osvetljenosti i čak 50 odsto veći kontrast, saopštio je proizvođač.

Ovo je prvi Quad HD ekran koji koristi Advanced In-Cell touch (AIT) tehnologiju, kombinujući LCD i senzor osetljiv na dodir da bi omogućio bolji prikaz boja i osetljivost na dodir.

LG G4 je i prvi smart telefon koji koristi jedinstveni korisnički interfejs UX 4.0, koji je u potpunosti prilagođen zahtevima i najnaprednijih korisnika.

G4 je idealan za pravljenje savršenih fotografija, zahvaljujući jedinstvenoj kameri od 16MP sa otvorom blende F1.8, što omogućava senzoru da primi 80 odsto više svetlosti.
Ova kamera kreirana je u kombinaciji sa novim IPS Quantum ekranom, koji pruža više pogodnosti od drugih ekrana.

Za njom ne zaostaje prednja kamera od 8MP, idealna za savršene selfie fotografije, koja omogućava pravljenje oštrih portreta sa mnoštvom detalja.

"Oštrina slike, jasnoća boja i izuzetan kontrast, u kombinaciji sa jedinstvenim otvorom blende i manual režimom rada, čak i pri izazovnim vremenskim uslovima, čine da uvek imate najadekvatniju zamenu za profesionalni fotoaparat", rekao je profesionalni fotograf Sever Zolak, koji je uređaj testirao i predstavio.
Da bi njegove performanse što duže trajale, G4 je opremljen prenosivom baterijom jačine 3.000mAh, koja se retko viđa na smart telefonima, navedeo je LG u saopštenju.

U kombinaciji sa snažnim Qualcomm Snapdragon 808 procesorom sa X10 LTE, ovaj uređaj može bez problema da se koristi ceo dan.

Kompanija LG posvetila je posebnu pažnju materijalima koji su korišćeni pri izradi ovog telefona, pa je on dostupan sa pozadinom izrađenom od prave kože, u šest boja, ali i sa pozadinom u keramički beloj boji sa 3D šablonima, kao i u metalik sivoj i sjajno zlatnoj.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefon lg novi pametan telefon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana