Tekst objavljen: 07.08.2014 8:53        


O tome koliko je ovih dana teško naplatiti obaveze banke i lizing kompanije bi mogle napisati knjigu. Kada i pored grejs-perioda i reprogramiranja dužnik ne uspe da ispuni obavezu, sledi prinudna naplata.

Lako se prodaju oduzete njive, automobili i stanovi

Novac s računa je relativno lako skinuti, ali robu je teže prodati. Zato i ponuda na sajtu Doboš, gde najčešće završe oglasi banaka i drugih kuća, gotovo svakog dana dobija nove stavke, piše Dnevnik.

O ponudi ili, bolje rečeno, o problemima, govori i to što su se pojavile akcijske prodaje. Najviše interesovanja ima za nova vozila, manje stanove i, odnedavno, za poljoprivredno zemljište. Tu je šansa da se kupac brzo nađe najveća.

Direktor sajta Doboš Ivan Manevski za Dnevnik ističe da dobro očuvana vozila s povoljnom cenom brzo nađu kupca. Kod nepokretne imovine najveće interesovanje vlada za stanove srednje veličine, i to u većim gradovima poput Beograda i Novog Sada. Mnogo više upita za njih stiže kada se prodaja ponavlja. Cena je tada niža, a to je dovoljan razlog da interesovanje poraste.

Sem banaka, Doboš ima dobru saradnju i s izvršiteljima i stečajnim upravnicima. U narednom periodu očekuju još bolju saradnju s njima jer, kakva su vremena, biće sve više posla za obe profesije. Primera već ima. Jedan od njih je preduzeće Autoplast iz Bačke Palanke. Stečajni upravnik nudi viljuškare, alate za livenje plastike... Možda se novom kupcu posreći u tom poslu.

U narednom periodu će ponudu upotpuniti i preduzeća u restukturiranju za koja ne bude kupaca a ni šansi da nastave poslovnu aktivnost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
doboš kašnjenje u otplati otplata duga oduzete nekretnine oduzeti stanovi oduzimanje oduzimanje imovine prinudna naplata kredita

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana