Tekst objavljen: 07.04.2014 12:00        


Cene stanova novogradnje u Srbiji u drugom polugodištu 2013. godine porasle su za 1,7 odsto, u odnosu na prvi deo godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Ako se uzime u obzir promena kursa evra u tom periodu, u drugom polugodištu cene su manje za 0,4 odsto nego u prvom delu godine.

Kvadrat najskuplji u Beogradu, prosečno 166.497 dinara

Posmatrano u evrima, u strukturi troškova porasla je cena građevinskog zemljišta za 7,8 odsto, kao i cena ostalih troškova za 1,7 odsto, dok je cena građenja opala za 3,7 odsto u odnosu na prvo polugodište.

Najveća prosečna cena stanova novogradnje ugovorena je u Beogradu i iznosi 166.497 dinara po kvadratu, što predstavlja povećanje od 2,1 odsto u odnosu na prvo polugodište. Izraženo u evrima, u tom periodu cene u Beogradu su ostale su nepromenjene.

Prosečna površina prodatih stanova novogradnje u drugom polugodištu iznosila je 54 kvadratna metra.

Posmatrano po opštinama i gradovima, prosečna površina prodatih stanova kreće se od 38 kvadrata u Vrnjačkoj Banji do 65 kvadrata u Ćupriji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd Srbija stanovi cene stanova cena stanova cene nekretnina cena nekretnine jeftini stanovi novi stanovi novoizgrađeni stanovi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana