Tekst objavljen: 01.06.2016 14:15        


Kamate na stambene kredite ispod tri odsto godišnje kojima nas banke bombarduju važe samo za odabrane. Ova bankarska zamka može koštati i do 5.500 evra.

Krediti za stan nikada nisu bili povoljniji, ali ...

Stambeni krediti u Srbiji nikada nisu bili povoljniji. Krov nad glavom danas je moguće obezbediti uz kamatu od četiri odsto godišnje i kredit koji je duplo jeftiniji nego 2010. Sve više banaka, međutim, poziva građane da kupe stan po kamatama i manjim od tri procenta.

Bankari nezvanično priznaju da je u pitanju trik jer ovakvi povoljni zajmovi ili važe minimalan period ili su uslovljeni platom koju malo ljudi ima.

- Kamate jesu povoljnije nego ikada u Srbiji, ali se malo građana usuđuje da uzme kredit za stan, pa sve više banaka pribegava marketinškim trikovima. Nekolicina njih poziva građane da uzmu kredite po kamati od 2,9 odsto ili tri procenta.

Tek kada se detaljnije raspitate, dobijete informaciju da ta kamata važi dve ili tri godine, a da je ona kasnije promenljiva i u startu veća za najmanje pola procenta. Pojedine banke nisku kamatu čak uslovljavaju i visokim zaradama, najčešće većim od 100.000 dinara mesečno - ocenjuju za „Blic“ u jednoj banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamate na stambene kredite dinarski stambeni kredit niže kamate

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana