Tekst objavljen: 22.10.2020 16:00        


Preduzetnici-paušalci svoj zahtev za paušalno oporezivanje za 2021. godinu mogu da podnesu najkasnije u ponedeljak, 2. novembra, upozorila je Poreska uprava Srbije

Krajnji rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje je 2. novembar

“Prema Zakonu o porezu na dohodak građana, koji je u primeni od prvog januara 2020. godine, izmenjen je rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje. Svi preduzetnici koji su u tekućoj godini plaćali porez na prihode od samostalne delatnosti na oporezivu dobit, zahtev za paušalno oporezivanje za 2021. godinu mogu podneti najkasnije 31. oktobra tekuće godine, odnosno 2. novembra 2020. godine”, saopštila je Poreska uprava.

S obzirom na to da poslednji dan utvrđenog roka za podnošenje ovog zahteva pada u neradni dan, prema Zakonu o opštem upravnom postupku, rok se pomera na prvi naredni radni dan.

“To znači da se zahtev može podneti najkasnije 2. novembra 2020. godine. Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko portala Poreske uprave”, objašnjavaju u Poreskoj upravi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Takođe, dodaje se, preduzetnici koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrđeni prihod i kod kojih nije došlo do promene u poslovanju, nemaju obavezu da podnesu zahtev za paušalno oporezivanje za narednu godinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2 novembar paušalci porez za paušalce rok za prijavu poreza poreska uprava

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana