Tekst objavljen: 12.03.2020 10:05        


Zbog problema sa koronom u Italiji, "FKA Srbija" radi punom parom. Obezbeđeni rezervni delovi za najmanje dvonedeljni rad

Kragujevac postaje Fijatov adut, obezbeđeni delovi za najmanje dve nedelje rada

Zbog zatvorenih "Fijatovih" fabrika u Italiji, ali i u zemljama ozbiljno pogođenim virusom korona, šef kompanije "FKA Srbija", Majkl Menliji, privremeno je odložio prekid proizvodnje u kragujevačkoj fabrici automobila.

"Novosti" od operativnog menadžmenta u centru Šumadije saznaju da se na proizvodnji automobila 500L insistira, jer Srbija još nije ozbiljno ugrožena virusom, te da je menadžment u Italiji nezvanično saopštio da proizvodnja u Kragujevcu može da se organizuje sve dok radnici ne budu ugroženi.

- Nedostatak sitnih plastičnih delova i muzičkih uređaja, koji se proizvode u Kini, a ugrađuju u kragujevački automobil, krajem prošlog meseca ozbiljno su ugrozili proizvodnju u centru Šumadije - kaže sagovornik "Novosti", koji je želeo da ostane anoniman. - S obzirom na to da grupacija ima nekoliko dobavljača za iste proizvode, problem je privremeno "premošćen". Fabrika u Kragujevcu je na taj način obezbedila dovoljno tih rezervnih delova za dvonedeljnu proizvodnju. Sa montažnih traka bi u tom slučaju moglo da siđe i oko 4.000 automobila.

Sindikalci tvrde da "Fijatovi" dobavljači, fabrici u Kragujevcu, već danima dostavljaju rezervne delove u polupraznim kamionima, te da serijska proizvodnja automobila u punom kapacitetu neće krenuti bar još dva meseca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U nedavnom saopštenju iz centrale u Torinu, saopšteno je da je "Fijat" zbog virusa pojačao mere zaštite u svojim zgradama, kao i da će, tamo gde je potrebno, zatvoriti određene fabrike.

Globalni dobavljači

Najpoznatija italijanska fabrika automobila je pre skoro tri decenije odlučila da za svaki deo i poziciju u automobilu angažuje bar dva kooperantska proizvođača. Tako je prekid proizvodnje modela 500L zbog nedostatka delova iz Kine pre dve nedelje rešen za nepunih desetak dana.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija kragujevac fijat korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana