Tekst objavljen: 10.02.2020 9:55        


Kineska kompanija "Šandong haj-spid grupa" zainteresovana je za ulaganje u razvoj turizma na Divčibarama, planinskom centru iznad Valjeva, pišu Novosti.

Kinezi zainteresovani za Divčibare: Gradili bi logistički centar

Kineska kompanija, koja planira da konkuriše za gradnju brze saobraćajnice od Valjeva do Nepričave, odnosno uključenja na auto-put "Miloš Veliki" kod Lajkovca, zaninteresovana je i za ulaganje u infrastrukturu u gradu na Kolubari, prenosi list.

Kako se navodi, to su najavili predstavnici kineske kompanije prilikom boravka u Valjevu, pre svega izvršni direktor, koji je rekao da je kompanija zainteresovana za kupovinu zemljišta u Valjevu za izgradnju logističkog centra, ali i za ulaganje u turizam, naročito na Divčibarama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Ovo državno kinesko preduzeće i do sada je pokazivalo visok stepen društvene odgovornosti na područjima na kojima posluje. To će svakako biti slučaj i u Valjevu, ukoliko na ovom području budemo poslovali", izjavio je Đang Đenšao.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao je da je taj grad spreman da maksimalno podrži kineske investitore i omogući im što bolje uslove za poslovanje i ulaganje u Srbiju, a naročito valjevski kraj.

1 komentar

  1. User image
    Nikolic 12.02.2020 11:53

    Popravite malo i put Valjevo - Divcibare, preko Bukova. Sramota je da se onoliko zapusti. Kao da se njime niko od opstinara decenijama nije provozao. Mozda bi neko od Valjevaca ili ostalih i tim putem isao do Divcibara.
    Pozdrav iz Novog Sada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
valjevo Srbija preduzeće izgradnja kinezi Divčibare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana