Tekst objavljen: 06.05.2019 15:30        


Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić predstavljaće firmu i projekte potencijalnim investitorima na završnom dogadjaju medjunarodnog uvoznog sajma u Šangaju na poziv Kinesko-evropskog privednog foruma, saopštila je danas ta kompanija koja pruža usluge prevoza gradjana, a prenela Beta.

Kinezi hoće CarGo, a u Srbiji - nepoželjan

"Nakon učešća na prvom Kinesko-evropskom privrednom forumu i prezentovanja naše softverske kompanije, pozvan sam da učestvujem na završnom dogadjaju gde ću se sastati sa brojnim kineskim privrednicima i investitorima koji su zainteresovani za investicije u inovacije u Srbiji i širom sveta", rekao je Guberinić.

On je kazao da "Kina, kao globalni lider, istražuje prilike za razvoj inovacija i zato je velika stvar za Srbiju što poziva srpsku softversku kompaniju na ovako veliki forum na kome će se dogovarati brojna partnerstva za budućnost i na projektima budućnosti".

"Kineski partneri su već upoznati sa preprekama sa kojima se suočava CarGo u Srbiji, pa čak i sa pretnjama zatvorom kako bi se odustalo od uvodjenja inovacija u Srbiju", rekao je Guberinić.

Kineski, kao i svi drugi savremeni investitori, kako je rekao, "ne vole da budu prisutni na tržištu na kome se zakoni menjaju preko noći, pravila odredjuju ukorenjeni karteli, a vlast izvršavaju paradržavni organi".

On je rekao da je njima potrebna sigurnost i predvidivost poslovnog okruženja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Istakao je da je CarGo, "kao rastuća regionalna kompanija prisutna i na tržištu EU, postaje veoma interesantna za brojne globalne partnere i velike igrače".

"Umesto da država zaustavi kartel, državne odluke odredjuje kartel, koji na taj način zaustavlja razvoj Srbije", kazao je Guberinić.

CarGo je, prema njegovim rečima, u Srbiji progonjen, a u Kini poželjan.
"Verujem da je CarGo za Srbiju ono što je Skajp za Estoniju, brend po kome je jedna mala zemlja postala poznata širom sveta", rekao je Guberinić.

Dodao je da se u Estoniji telekomunikacioni operateri nisu bunili zbog Skajpa, a u Srbiji se zbog uvodjenja CarGo na tržište bune taksi karteli i brojne druge interesne grupe.
Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja gradjana CarGo koje koristi softver kompanije CarGo Technologies za pružanje inovativne pomoći svojim članovima, rekao je da je predstavljanje CarGo na tako velikom forumu i kineskim i evropskim investitorima, još jedan dokaz da je "CarGo softver budućnosti Srbije".

"Glas o CarGo širio se do sada samo u Evropi, ali sam jako ponosan što će se od sada za CarGo čuti i na dalekom istoku" rekao je Vučić.
Daljem rastu investicija u Srbiji doprineće, prema njegovim rečima i nova tehnologija za budućnost na čijem razvoju ubrzano rade.

Na tom skupu koji se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine Kine i uz podršku regionalne vlade Šangaja, prisustvovaće, kako se navodi u saopštenju, investitori koji su zainteresovani za investicije u srpski IT i start up sektor, visoki kineski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora, ali i velike svetske kompanije kao što je Alibaba.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
car go CarGo Vuk Guberinić kina startap

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana