Tekst objavljen: 07.05.2014 13:30        


Podržavajući inicijativu NBS iz februara, banka je u martu donela odluku da snizi kamatne stope na prekoračenja po tekućim računima stanovništva i tu odluku nije u međuvremenu menjala, navodi se u saopštenju KBM banke.

KBM: Naše kamate na dozvoljeni minus nisu menjane

U saopštenju se navodi da ugovorena prekoračenja po tekućem računu od 10. marta iznosi 27,70%, a nedozvoljena prekoračenja po tekućem računu 39,50% na godišnjem nivou i ostaju nepromenjene i u narednom periodu.

KBM banka je na kraju 2013. zauzimala 0,5% bankraskog tržišta u Srbiji. Banka ima poslovnu mrežu koja se sastoji od 5 filijala i 24 ekspozitura. Trenutno banka pruža usluge za oko 100.000 klijenata.
Dodaje se i da KBM banka ostaje jedna od banaka koje imaju nižu kamatnu stopu na dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu.

Poštujući zakonske obaveze regulatora, KBM banka je odmah krenula u proceduru obaveštavanja i svojim klijentima koji su dostavili pismenu saglasnost umanjila nominalnu stopu, koja je obavezni element ugovorena kao fiksna po ugovoru o dozvoljenom prekoračenju računa.

Povodom nepreciznih interpretiranih informacija o prosečno ponderisanim kamatnim stopama na prekoračenje po tekućem računu stanovništva koji su objavljeni u medijima predsednik Izvršnog odbora KBM banke, Ljubinka Lovčević izjavila je da KBM banci "nije u interesu da ukinemo ranije dogovorene povoljnosti stanovništvu i klijentima. KBM banka će i dalje biti odgovoran partner stanovništvu, privredi i zakonodavcu.”

Ugovori o dozvoljenom prekoračenju računa zaključuju sa određenim rokom, odnosno na godinu dana, tako da klijent treba da dođe u svoju matičnu filijalu i zaključi novi ugovor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kbm banka banke bankarsko tržište bankarski sektor dozvoljeni minus kamate na minus nedozvoljeni minus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana