Tekst objavljen: 06.11.2015 11:10        


Bez obzira na trend snižavanja kamata, ProCredit banka je tokom meseca štednje pripremila specijalnu ponudu za klasičnu oročenu štednju u evrima na 14 meseci, sa kamatom koja iznosi 1,5%. Uz to klijenti dobijaju besplatno internet i mobilno bankarstvo tokom trajanja oročenja.

Kako do sigurne štednje

Svi oni koji planiraju da polože svoje depozite nastoje da se što bolje informišu o uslovima koje banke nude za plasmane. Osim kamatnih uslova, poželjno je sagledati širu sliku i informisati se o poreklu kapitala banke, njenim glavnim akcionarima i biznisima u koje banka investira sredstva, jer sve to utiče na poslovni rizik i preliva se na sigurnost depozita.

Podrazumeva se da banka u koju se polaže novac transparentno komunicira kamatnu stopu i dostupnost sredstava, a osim toga važno je i da postoji jasno definisana efektivna kamatna stopa koju klijent dobija iz poslovnog odnosa sa bankom.

ProCredit banka ispunjava sve ove parametre. Zahvaljujući 100% nemačkom kapitalu, kao i akcionarima koje čine međunarodne finansijske institucije, postoji jasna i dugoročna vizija poslovanja. Sva sredstva se plasiraju u najzdraviji deo domaće ekonomije - mala i srednja preduzeća i poljoprivrednu proizvodnju gde je učešće ProCredit banke najveće na tržištu. Pošto se plasira u najzdraviji deo privrede, rizik koji ti plasmani nose je dosta manji nego da se plasira u špekulativne transakcije. Pored toga, ProCredit banka posebno pristupa svakom klijentu i kroz specijalne analize procenjuje njegov realni potencijal i to se pokazalo kao odličan model unutar cele grupe.

Rezultat toga je da je svaki peti preduzetnik u Srbiji uzeo kredit u ProCredit banci, a stopa nenaplativih potraživanja u banci je samo 3% (dok je prosek na tržištu čak 22-23%). Osim toga, ProCredit banka nudi brojne štedne proizvode koji su u skladu sa različitim potrebama klijenata.

Savet za sve građane je da uprkos ekonomskoj situaciji nastoje da konstantno štede, jer štednja na dug i srednji rok može biti lep izvor budućih investicija. Štednja u finansijskim institucijama predstavlja najsigurniji vid štednje, a zahvaljujući dobroj likvidnosti bankarskog sektora u Srbiji nema dileme, gde novac koji štedimo treba da stoji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sigurnost štednje štednja banka procredit banka kamata na štednju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana