Tekst objavljen: 27.03.2017 13:12        


Kreditori iz evrozone i Grčka bi trebalo da postignu dogovor na tehničkom nivou pre sastanka ministara finansija iz evrozone 7. aprila, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. 

Junker: Dogovor evrozone i Grčke pre 7. aprila

"Idealno bi bilo da do 7. aprila, kada se održava naredni sastanak ministara finansija evrozone, imamo dogovor na nivou timova", rekao je Junker, a prenosi agencija Rojters.

Odgovarajući na pismo grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i njegove kritike na račun zahteva Međunarodnog monetarnog fonda za reformama tržišta rada u Grčkoj, Junker je odbio da zauzme jasan stav u vezi s tim spornim pitanjem.

"Što se mene tiče, nema sumnje da socijalne tekovine EU važe za Grčku kao i za bilo koju drugu članicu Unije", kaže Junker.

Cipras je, uoči sutrašnjeg samita u Rimu, napisao da će Grčka podržati deklaraciju povodom 60. rođendana Evropske Unije, ali joj je potrebna podrška bloka protiv zahteva MMF-a u vezi s reformama radnog zakonodavstva.

U pismu upućenom predsedniku Saveta EU Donaldu Tusku i predsedniku Evropske komisije, Cipras je pozvao na jasan stav o tome da li će deklaracija važiti i za Grčku, pošto su pregovori o ključnoj reviziji paketa finansijske pomoći ponovo zapeli, prenosi agencija Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Cipras Grčka evrozona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana