Tekst objavljen: 30.06.2017 12:42        


Rok za predaju zahteva za povrat PDV na potrepštine za najmlađe od 1. do 15. jula. Zahteve za povrat PDV na kupljenu opremu i hranu za bebe roditelji će moći od ponedeljka da predaju na šalterima Poreske uprave Srbije. Drugi ovogodišnji rok za podnošenje ovog zahteva u pisanoj formi, zajedno sa odgovarajućim fiskalnim računima, traje od 1. do 15. jula.

Još vraćaju porez na bebi opremu

Iako je pravo na povrat "bebi PDV-a" zakonski ukinuto još 1. januara ove godine, to će u praksi zaživeti tek kada se usvoji novi zakon kojim se uređuje finansijska podrška porodicama sa decom. Njime će se, naime, predvideti isplata većeg roditeljskog dodatka.

Do tada - na snazi je i dalje sakupljanje računa za kupljene kašice, bebi-mleko, pelene, krevece, kolica, stolice za hranjenje i za kola.

- Poreska uprava Srbije će do primene najavljene mere redovno i u roku procesuirati podnete zahteve i roditelji će dobiti povraćaj PDV-a u skladu s važećim zakonskim propisom, što je u interesu svih građana Srbije, a prevashodno roditelja - istakli su u Poreskoj upravi Srbije.

Pravo na povrat PDV-a imaju roditelji čiji je ukupan neto prihod u prethodnoj godini manji od 1.012.766,03 dinara, a imovina na koju plaćaju porez vredna manje od 24,7 miliona dinara. Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može se ostvariti do ukupnog iznosa od 73.847,52 dinara za bebu starosti do dve godine: u prvoj godini starosti bebe povrat može biti najviše 42.198,58 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine u iznosu do 31.648,94 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povraćaj PDV-a PDV na bebi opremu bebi oprema

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana