Tekst objavljen: 29.03.2020 17:00        


Na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije Kappa Star, Nelt, MK group, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirala 30 miliona dinara

Još 8 kompanija dalo donacije za borbu protiv korone

Uz to Matijević grupa donirala je 100.000 evra za kupovinu neophodne medicinske opreme. Spisak privrednika koji se uključuju u akciju nabavke respiratora i potrebne opreme za zdravstvo sve je duži, jer prijave stižu iz sata u sat.

„PKS poziva i druge članice da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju nabavke respiratora i druge medicinske opreme i sada kada je najpotrebnije pokažu solidarnost prema zajednici u kojoj posluju, kako bi se svi zajedno lakše izborili sa zdravstvenom krizom izazvanom pandemijom korona virusa. Svaki respirator više u našim bolnicama veliki je doprinos da sačuvamo što više života obolelih građana“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kupovina respiratora i medicinske opreme za bolnice, kaže, velika je pomoć i ogromna podrška i lekarima i medicinskim sestrama koji se maksimalnom požrtvovanošću bore za svoje pacijente.

Predsednik PKS je izrazio veliku zahvalnost i svim kompanijama koje su učestvovale u akciji Privredne komore Srbije i Grada Beograda za obezbeđivanje paketa za penzionere , kao i svim privrednicima koji su uplaćivali novac preko računa za druge potrebe i pozvao privredu da i na ovaj način nastavi da iskazuje svoju solidarnost na delu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
borba protiv korona virusa korona virus donacije privredna komora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana