Tekst objavljen: 24.02.2016 16:00        


Svi građani sa kreativnim i perspektivnim preduzetničkim idejama, imaju priliku da se do 29. februara prijave na konkurs "Pokreni se za posao", koji se realizuje uz finansijsku podršku kompanije "Philip Morris".

Još 5 dana za prijavu na konkurs za preduzetničke ideje

Konkurs je namenjen pokretanju ili unapređenju malih i porodičnih preduzeća u okviru nacionalnog programa, a svi zainteresovani mogu se prijaviti preko sajta www.pokrenisezaposao.rs, saopšteno je danas iz "Philip Morris".

Za proteklih šest godina programa pokrenuto je ili unapređeno 490 malih preduzeća, od kojih sva i dalje uspešno posluju i u kojima je danas uposleno više od 1.500 ljudi.
Ove godine još 100 novih malih preduzeća biće podržano širom Srbije.

Preduzetništvo je glavni pokretač ekonomskog napretka u Evropi i svetu, i prepoznato je kao ključna karika za oporavak privrede u Srbiji. U skladu sa tim, program pomaže ljudima sa dobrom i održivom poslovnom idejom da započnu ili unaprede sopstveni mali biznis, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti i ohrabrivanja ljudi da se otisnu u preduzetničke vode, navodi se u saopštenju kompanije.

"Pristižu nam prijave sa kreativnim idejama za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa iz cele zemlje, što je najbolji pokazatelji da u Srbiji ima dosta preduzetničkog duha. Pozivam sve zainteresovane da iskoriste priliku i u narednih pet dana pošalju svoju prijavu na konkurs", izjavila je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije "Philip Morris".

Ona je kazala da se u okviru programa pomaže preduzetnicima da nabave neophodnu opremu i dobiju adekvatne obuke i savetodavnu pomoć kako bi započeli ili unapredili svoje poslovanje i time osigurali svetliju budućnost za sebe i svoje porodice.

Program "Pokreni se za posao" realizuje nevladina organizacija ENECA uz finansijsku podršku "Filip Morisa".

Kako se navodi u saopštenju, dobri rezultati konkursa u proteklih šest godina obezbedili su i podršku velikog broja partnera.

Tako i ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje, kao jedan od ključnih partnera, preko svoje mreže filijala i kancelarija, informiše nezaposlena lica i pomaže im oko prijavljivanja za program.

Više informacija o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam formular prijave za konkurs mogu se pronaći na sajtu www.pokrenisezaposao.rs.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
unapređenje poslovanja novi preduzetnici Philip Morris pokreni se za posao mala preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana