Tekst objavljen: 01.02.2019 12:51        


Ruski trgovački lanac Torgservis pokušaće da u Nemačkoj napravi ono što još nikom od stranaca nije uspelo.

Jeftinije ne može: Ruski stigli, nude najniže cene

Da otvori dućan pod imenom Mere u Lajpcigu i vrlo niskim cenama pokuša snažno da zakorači na nemačko tržište koje broji više od 80 miliona ljudi, piše Večernji list.

Kao prvo odredište namerno je određena istočna Nemačka, a ruski vlasnici žele da vide mogu li ovim poslovnim modelom započeti svoje seljenje na zapad.

U Nemačkoj su najpoznatiji od jeftinih trgovačkih lanaca Lidl i Aldi čiji su se dućani na istoku Nemačke zasigurno zabrinuli zbog najave da će novi lanac prodavnica sve cene znatno sniziti, o čemu svedoči i krilatica s kojom posluju: “Samo najniže cene svakog dana”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na primer, šerpu s poklopcem prodaju za 2,67 evra, a litar mleka za 0,49. A dodatnu simboliku nemačkim medijima stvara to što je svoj prvi dućan Torgservis otvorio upravo u zgradi u kojoj je nekada dućan imao Aldi. Ta je prodavnica počela da radi ove nedelje i odmah je privukla brojne kupce.

Nemačke medije je posebno zaintrigirao izgled unutrašnjosti koji ih podsećaju na prve ovakve supermarkete koji su se u Nemačkoj otvorili u 1960-ima. Pod neonskim svetlima nalaze se velike palete s kojih kupci direktno uzimaju robu. Čak su 70 odsto svih artikala hrana, a ostatak su odeća, hrana za ljubimce i kućne potrepštine. Torgservis je inače trgovački lanac čiji se supermarketi u Rusiji zovu Swjetofor i Mayak, a pod imenom Mere posluje u Rumuniji.

Prodavnice ima i u Kazahstanu, Kini i Azerbajdžanu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija rusija prehrambeni proizvodi prodavnice nemačko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana