Tekst objavljen: 16.12.2019 10:15        


Na kraju 2019. godine Komercijalna banka očekuje istorijski najveću dobit od 74 miliona evra, izjavio je u intervjuu za današnji "Blic" predsednik izvršnog odbora te banke Vladimir Medan

"Istorijska dobit Komercijalne banke od 74 miliona evra"

"Komercijalna banka je tokom ove godine dokazala da i u uslovima promene vlasništva može da se razvija i da raste. Drugim rečima, Komercijalna banka će i nadalje poslovati u punom kapacitetu bez obzira na to ko bude njen vlasnik", rekao je Medan na dan kada ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju ove najveće državne banke u Srbiji.

On je podsetio na to da je u 2019. godini banka imala značajne promene u vlasništvu, država je otkupila udele tri značajna akcionara i postala vlasnik 83 odsto kapitala banke, koja je istovremeno uspela da raste i zadrži sve parametre sigurnosti i stabilnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema njegovim rečima, u toku prodaje banke u ovoj godini uspeli su da povećaju nivo devizne štednje za 70 miliona evra, a osim povećanja produktivnosti radnika za 20 odsto za četiri godine, povećali su i aktivu po zaposlenom za 18 odsto.

Medan smatra da je realno očekivati da za dve godine euribor uđe u nultu, pozitivnu fazu, a možda čak i sledeće godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
74 miliona evra Komercijalna banka kombank vladimir medan dobit banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana