Tekst objavljen: 23.04.2020 15:15        


Iznos od 30.000 dinara pomoći koje će država uplatiti na namenske račune preduzeća mogla bi da počne već za 14 dana, odnosno od 5. maja

Isplata 30 hiljada državne pomoći bi mogla da počne 5. maja

Kako i kojom dinamikom će poslodavac isplaćivati plate svojim zaposlenima, da li iz dva dela ili u celosti, i da li će ova sredstva uopšte koristiti, odluka je na svakom pojedinačnom poslodavcu.

Novac države služi kako bi se preduzećima omogućilo da mogu da isplate minimalnu garantovana zarada, odnosno "minimalac", koji prosečno iznosi 30.022 dinara u Srbiji, a sve preko tog iznosa je kao i do sada odluka unutar samih firmi, a u skladu sa Zakonom o radu.

Privredni subjekti koji imaju otvorene tekuće račune kod više banaka, dužni su da najkasnije do 25. aprila 2020. godine, na portalu Poreske uprave, dostave podatak o nazivu banke kod koje će biti otvoren poseban račun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako je juče najavljeno iz Ministarstva finansija, Poreska uprava će do 5. maja znati koja tačno preduzeća od prijavljenih imaju pravo na olakšice države, nakon čega će, kako je rečeno, odmah krenuti sa isplatom novčanog iznosa od 30.000 dinara na namenske račune poslodavaca.

Zaključno sa 21. aprilom, 169.111 privrednih subjekata je izabralo banku za otvaranje namenskog računa za isplatu direktnih davanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
minimalac od države 5 maj mere za pomoć privredi vanredno stanje korona virus ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana