Tekst objavljen: 10.06.2017 10:00        


Ukoliko do toga dođe, poskupeće dve stavke – održavanje zgrade i čišćenje ulaza, odnosno održavanje higijene. Račune za komunalne usluge bi, u tom slučaju, bili veći za nekoliko stotina dinara.

Infostan poskupljuje, novi računi veći za 20 odsto

Prema pisanju današnjeg “Blica” Beograđani bi uskoro mogli da dobiju više račune za “Infostan” jer je JP Gradsko stambeno podnelo zahtev gradonačelniku za više cene pojedinih usluga.

Iako se prvobitno pojavila informacija da je Infostan podneo ovaj zahtev, tačna informacija je da to čini Gradsko stambeno.

Ukoliko do toga dođe, poskupeće dve stavke – održavanje zgrade i čišćenje ulaza, odnosno održavanje higijene. Račune za komunalne usluge bi, u tom slučaju, piše Blic, bili veći za nekoliko stotina dinara.

Poslednje tri godine stanari koji žive u zgradama sa liftom plaćali su 9,29 dinara po kvadratnom metru stana, odnosno 6,03 dinara po kvadratu u zgradi bez lifta. “Gradsko stambeno” predložilo je da ove cene iznose 11,47 odnosno 7,44 dinara po kvadratu stana sa PDV-om.

To je povećanje konačnog računa za nekih 20 odsto.

Čišćenje ulaza takođe bi moglo da poskupi za oko 20 odsto, pa bi na umesto sadašnjih 178,40 dinara biće 217,91 stavka “održavanje higijene”.

– Kao preduzeće smatramo da je korigovanje cena predmetnih usluga koje pružamo hitno potrebno, jer je isto već duži niz godina najjeftinije u Srbiji i regionu. Imate primere potpuno novih zgrada u novoizgrađenim kvartovima u kojima je cena održavanja viša od 50 dinara po metru kvadratnom, dok je naša osam dinara za kvadratni metar – rekli su iz JP “Gradsko stambeno” za Blic.

Cene su poslednji put menjane u maju 2014. godine. Dokument je na uvid stavljen 15. maja, a nakon dve nedelje ide na razmatranje. Ukoliko se ovaj zahtev prihvati, “Infostan” bi mogao da poskupi već u drugoj polovini ove godine, što bi bili računi za jul.

Kako za “Telegraf.rs” kažu iz JKP Infostan, JKP Infostan tehnologije nije podnelo zahtev za povećanje cena navedenih usluga.

JP Gradsko stambeno kao davalac usluga održavanja i čišćenja podnosi zahtev za povećanje cena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
komunalne usluge poskupljenje infostan novac cena infostana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana