Tekst objavljen: 30.05.2016 15:05        


Dunav dobrovoljni penzijski fond najveći je u Srbiji sa više od 83.000 članova, imovinom od 12,4 milijarde dinara i prinosom od 12,48 odsto u poslednjih pet godina, navodi se u izveštaju Dunav osiguranja.

Imovina Dunav penzijskog fonda 12,4 mlrd din

Prinos je prošle godine iznosio 16,26 odsto, piše u izveštaju koji je u Jagodini ispred filijale Dunav osiguranja deljen građanima sa pozivom da pristupe Dunav dobrovoljnom penzijskom fondu.

U izveštaju koji je potpisao direktor filijale Vladimir Jovanović, se navodi da Fond "trenutno isplaćuje 131 penziju, a broj onih koji su do sada podigli sredstva sa svog računa je 35.276, što iznosi oko 2,7 milijardi dinara".
Radnica na štandu Jelena Milojević, objasnila je novinarima i građanima, "da uplate u fond mogu biti mesečne, tromesečne, polugodišnje, godišnje i jednokratne".

"Minimalni mesečni iznos uplate je 1.000 dinara a ako se plaća putem administrativne zabrane do 5.501 dinara je neoporezivo. Maksimalni iznos nije ograničen", rekla je Milojević.

Ona je potsetila da "pojedinac stiče pravo korišćenja sredstava sa ličnog računa sa navršenih 58 godina života, a penzije su nasledne".

Sredstva se mogu koristiti kroz doživotnu penziju, kroz penziju sa ograničenim rokom trajanja, podizanjem sredstava sa ličnog računa do 30 odsto akumuliranih sredstava..., dodala je ona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav osiguranje imovina penzijski fond Dunav dobrovoljni penzijski fond

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana