Tekst objavljen: 24.04.2016 14:30        


Imovina Dunav dobrovoljnog penzijskog fonda prešla je iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26 odsto, saopštio je danas na konferencija za novinare. 

Imovina "Dunav fonda" premašila iznos od 100 mil evra

Samo u proteklih godinu dana imovina fonda porasla je za 2,2 milijade dinara, a raste i broj članova.
"Poslednjih godinu dana bili su veoma uspešni i za fond i za članove i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima", rekao je izvršni direktor Dunav društva za upravljanje DPF Zoran Milivojević.

On je naveo da fond ima više od 83.000 članova i da je u prethodnih devet godina iz fonda isplaćeno više od 35.000 zahteva i 2, 7 milijardi dinara ukupno.

Što se tiče članova, preovlađuju zaposleni u čiju korist poslodavci uplaćuju dopunske doprinose - njih 88 odsto, dok individualnih članova ima 12 odsto. Prošečna uplata iznosi 4.900 dinara.

Trenutno se iz fonda isplaćuje 131 penzija, a prosečan mesečni iznos je 13.360 dinara.
Milivojević je kazao i da je evidentan rast broja članova i da je u odnosu na 2014. godinu, u 2015. primetan veći broj članova za 40 odsto.

Što se tiče strukture, 61 odsto članova fonda su muškarci, a prošecna starost klijenata je 46 godina, rekao je Milivojević na konferenciji organizovanoj povodom devete godišnjice rada "Dunav dobrovoljnog penzijskog fonda" (DPF).

Članovi prosečno na računu imaju 143.000 dinara.
Najmlađi član je devojčica koja ima svega godinu dana, a 79 članova ima 15 godina i roditelji uplaćuju sredstva za njih.

Kao dugogodišnji donator Prihvatilišta za stara i odrasla lica, Dunav društvo je i ove godine pomoglo donacijom tu instituciju tako što je obezbedilo servis svih tehničkih aparata namenjenih pripremi hrane, kao i medicinski materijal.

Direktor Prihvatililšta Prvoslav Nikolić rekao je da je donacija tog društva ustanovi veoma važna budući da godinama nisu bili u mogućnosti da servisiraju potrebne aparate.

Donacija DPF iznosi 200.000 dinara i zahvaljujući njoj , kako je dodao, rešavaju se bitni problemi.
On je zahvalio predstavnicima Dunav društva na pomoći i svih prethodnih godina.
U toj ustanovi smešteno je 147 osoba, od čega je 46 ležećih korisnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dunav fond osiguravajuća kuća imovina privatne penzije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana