Tekst objavljen: 26.03.2019 9:06        


Udruženje banaka Srbije saopštilo je da će do 29. marta sa bankama obeležiti peti put Evropsku nedelju novca u Srbiji sa ciljem da podigne svest javnosti o značaju finansijske edukacije u vremenu kada finansijska tehnologija ubrzano napreduje, a usluge se u potpunosti digitalizuju.

I u Srbiji se obeležava Evropska nedelja novca

U saopštenju se navodi da program obeležavanja obuhvata radionice za različite grupe i učenike svih uzrasta, tribine za studente, kao i interaktivan program za najmlađe o štednji i raspolaganju novcem.

I ove godine centralni događaj biće Evropski kviz novca.

Iz Udruženje banaka su istakli da su, kao član Projektne grupe za finansijsku pismenost Evropske bankarske federacije, učestvovali u kreiranju tog evropskog projekta, zajedno sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka.

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Udruženje banaka po drugi put realizuje taj projekat u Srbiji.

Kako je precizirano, na državnom takmičenju, 27. marta 2019. godine, učestvovaće skoro 600 učenika iz oko 80 škola širom Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Učenici osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole tada će imati priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odigrati putem onlajn Kahoot! platforme.

Dva prvoplasirana učenika ići će na finale Evropskog kviza novca, 7. maja u Briselu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Udruženje banaka Srbije novac digitalizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana