Tekst objavljen: 11.10.2013 8:45        


Hipo grupa će banke ćerke u regionu prodati u paketu do polovine 2015, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe Adria banke u Srbiji, Zoran Vojnović.

Hipo banka u Srbiji dobija novog gazdu 2015. godine

- Idealno bi bilo, i želja je i države Austrije i Hipo grupe da se svih šest banaka proda u paketu, a ideja je da se dobije neka sinergija prisustva na tržištu koje je dosta slično, zemlje su povezane, jer je to praktično bivša Jugoslavija, osim Makedonije - naveo je on, ali nije mogao da saopšti ko su potencijalni kupci.

Prodajom se, kako je rekao, ništa kapitalno neće promeniti u poslovanju banke, a u poslednje tri godine se dosta toga uradilo na čišćenju bilansa, na značajnom poboljšanju portfolia, a među kreditima koji su odobreni u minulih šest kvartala gotovo da i nema onih loših.

Vojnović je dodao da je mnogo uloženo u popravljanje sektora upravljanja rizikom, što je ranije bila slaba tačka Hypo banke, i procenio da je u tom pogledu sada ova banka jedna od najboljih na domaćem tržištu.

- Svim klijentima Hipo banke želeo bih da poručim da je proces privatizacije jedna potpuno normalna stvar, banka je potpuno stabilna, više nego dobro kapitalizovana sa visokom likvidnošću, i nastavlja da radi kako je radila sa unapređenim operativnim i poslovnim modelom i izvanrednim kadrom, koji će, siguran sam, iznenaditi i novog vlasnika - rekao je on.

On je podsetio da je u Srbiji bilo više banaka koje su dobile nove vlasnike - UniKredit je kupio HVB banku, Inteza je kupila Delta banku, Sberbanka je kupila Folks banku, a da se oko toga, dodao je, nije pravila nikakva velika priča.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija bankarski sektor bankarsko tržište banke državne banke prodaja banke Hypo Alpe-Adria-Bank Hypo Alpe-Adria banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana