Tekst objavljen: 17.11.2020 10:55        


Građani koji poseduju akcije kompanije NIS dobiće krajem ovog meseca dividendu od 23 dinara za svaku deonicu, odnosno 115 dinara za pet akcija, koliko smo dobili od države pre deset godina

Građanima koji imaju akcije NIS-a ležu pare do kraja novembra

Kompanija ćedividendu isplatiti 27. novembra, a novac na računima građana bi, prema dosadašnjoj praksi, trebalo da bude dan posle.

Akcije NIS, podsetimo, početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet akcija ove naftne kompanije.

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Potrebno je lično prisustvo, lična karta i usmeni zahtev za podizanje novca po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju. Za razliku od novca po osnovu dividende koji se dobija odmah, novac od prodaje akcija je moguće dobiti tek nakon prodaje deonica, a o čemu se moguće informisati u Pošti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na računu 10.000 dinara

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate nešto više od 10.000 dinara. Jedna akcija NIS na berzi vredi 566 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 2.895 dinara. Akcija Aerodroma vredi 910 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom Srbija svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.587 dinara.

Do kraja meseca još jedna kompanija će uplatiti dividendu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dividende akcije Naftna industrija Srbije (NIS) novembar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana