Tekst objavljen: 28.11.2019 12:15        


Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) objavila je prvi zvanični izveštaj o gejming industriji Srbije, u kome se, između ostalog, navodi da se ukupna zarada u toj oblasti u prošloj godini kretala između 50 i 100 miliona evra

Gejming industrija u Srbiji napravila prihod od skoro 100 miliona evra

Kako navode predstavnici te asocijacije, izveštaj je samo prvi korak ka dobijanju što jasnije i preciznije slike o stanju u srpskoj gejming industriji.

U izveštaju se navodi da je prošle godine u Srbiji napravljeno više od 70 video igara i da je u ovoj industriji zaposleno više od 1.500 ljudi. Najjači centri su Beograd i Novi Sad.

Najtraženije zanimanje u 2018. godini bilo je programer video igara.

Predsednik SGA Nikola Čavić navodi da je Srbija sada na svetskoj gejming mapi pozicionirana kao jedna od najatraktivnijih država za proizvodnju video igara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od inovativnih tehnologija koje kreiraju digitalni ljudski lik, preko igara baziranih na zvuku za slepe i slabovide igrače, do globalno popularnih mobilnih igara, članovi SGA guraju granice svetske gejming industrije, rekao je on.

SGA sada ima 65 članova od indi timova, e-sport kompanija, VFX studija do globalno priznatih proizvođača igara, navodi se u izveštaju koji je sinoć predstavljen u Beogradu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gejming gaming industrija 100 miliona evra Srbija prihod

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana