EUR 117,58 USD 99,39 CHF 108,89

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 07.08.20. :: 117.5825 rsd

Tekst objavljen: 11.07.2020 18:00        


Srpski turisti trenutno mogu da putuju na more, bez straha da će po dolasku u stranu zemlju biti zadržani u karantinu, u susednu Bugarsku, Tursku i Hrvatsku, za koju moraju da imaju vaučer ili rezervaciju. Međutim, već narednih dana Hrvati najavljuju ponovo uvođenje samoizolacije od 14 dana za sve putnike iz Srbije.

Gde na more? Dve zemlje se uskoro otvaraju za turiste iz Srbije

Egipat bi trebalo da bude dostupan od 15. jula, a Tunis, prema najavama, od 20. jula, ali tu se još uvek čeka potvrda, kaže za "Blic Biznis" Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA).

Jedna od najomiljenijih destinacija za letovanje Srba – Grčka, u više navrata je tokom juna otvarala i zatvarala svoje granice, kao i pojedine granične prelaze, a trenutno je srpskim turistima nedostupna do 15. jula zbog, kako je navedeno, "nepovoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji".

Prethodno je najavljivano da bi 15. jula trebalo da bude razmotreno njeno eventualno ukidanje, ali još uvek je potpuno neizvesno da li će i kada odluka biti promenjena. Prema Grčkoj iz Srbije su obustavljeni i letovi.

Hrvati ponovo uvode obaveznih 14 dana samoizolacije?

Državljani Srbije mogu da putuju u Hrvatsku ali samo pod striktnim uslovima. Ulazak je dozvoljen turistima koji imaju vaučer ili rezervaciju za smeštaj u Hrvatskoj. Ulazak je dozvoljen i zdravstvenim radnicima, stručnjacima za brigu o starijima, te osobama koje zahtevaju hitno medicinsko lečenje...

Međutim, hrvatske vlasti su najavile da će već narednih dana ponovo uvesti obaveznih 14 dana samoizolacije za sve putnike koji budu stizali iz Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
državljani turisti Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana