Tekst objavljen: 31.07.2015 16:30        


Ruski ministar za energetiku Aleksandar Novak izjavio je danas da je Moskva pristala da Turskoj omogući popust na gas od 10,25 odsto, i dodao da još pregovara sa Ankarom o gradnji Turskog toka, čime je opovrgnuo tvrdnje turskih zvaničnika o obustavljanju pregovora. 

Gasprom dao Turskoj popust na gas od 10,25 odsto

Prema Novakovim rečima, ruski gasni gigant Gasprom i turska kompanija Botas postigli su dogovor o popustu na gas u visini od 10,25 odsto, iako još nisu potpisali odgovarajući ugovor, prenosi agencija Rojters.

Prethodno su turski zvaničnici izjavili za britansku agenciju da je projekat gradnje gasovoda Turski tok odložen, pošto Moskva nije odobrila Turskoj popust na gas.

Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da će se ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan sastati na jesen radi razgovora o Turskom toku kojim je planirano dopremanje ruskog gasa do Evrope preko Turske.

Zvanična Ankara je u februaru saopštila da je ostvarila popust na 28-30 milijardi kubnih metara gasa koji kupuje od Rusije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena gasa niža cena gasa turski tok gasprom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana