Tekst objavljen: 08.06.2020 15:45        


Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je za današnje izdanje lista "Večernje novosti" da gas neće poskupeti do kraja godine

Gas ne bi trebalo da poskupi, čekaju nas novi modeli priključivanja?

On je najavio da će naredne nedelje Srbijagas obavestiti sve potencijalne individualne potrošače o novom modelu priključivanja.

"Svakome ko to želi biće omogućeno da se priključi odmah, a da troškove priključivanja beskamatno plaća u narednih 36 meseci uz račun za utrošeni gas. Cena priključka biće optimizovana i ista za celu teritoriju Srbije", rekao je Bajatović.

Upitan o gasu iz Turskog toka, Bajatović je rekao da će do kraja godine Srbija biti spremna za prijem i transport gasa ka Mađarskoj, a da Bugarska tvrdi da će svoje kompresorske stanice završiti do oktobra 2021. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"U Bugarskoj kao i u Srbiji sprovedeni su dugoročni zakupi kapaciteta na 20 godina, pa su stvoreni svi uslovi za prelazak na klasično projektno finansiranje. To znači da će Srbija do kraja godine biti spremna za prijem i transport gasa ka Mađarskoj. U toku su radovi na nadzemnim objektima - merne i blok stanice i na dispečerskom centru. Naši partneri iz Bugarske tvrde da će svoj deo linijskog gasovoda izgraditi do kraja godine, što stvara uslove da gas potekne i ka Srbiji. Bugarska će svoje kompresorske stanice završiti do oktobra 2021. godine čime će biti omogućen pun kapacitet transporta "Balkanskim tokom" kroz Srbiju", rekao je Bajatović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gas poskupljenje gas priključak na gas srbijagas dušan bajatović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana