Tekst objavljen: 05.02.2017 16:00        


Gas za domaćinstva i male potrošače u Srbiji za sada neće poskupeti , a nove cene ne treba da očekuju ni veliki potrošači koji ovaj energent kupuju od "Srbijagasa" po komercijalnim ugovorima i na slobodnom tržištu, rekao je za "Politiku" generalni direktor te kompanije Dušan Bajatović. 

Gas još neće poskupeti

"Eventualna promena cene odnosila bi se na potrošače iz javnog snabdevanja, odnosno na domaćinstva i na male potrošače kojih nema mnogo u Srbiji - oko 250.000", rekao je on.

Prema njegovim rečima, "Srbijagas" je posao snabdevanja javnih snabdevača dobio na tenderu koje je sprovelo nadležno ministarstvo.

"Po metodlogiji i formuli za izračunavanje cene kubika, gas bi trebalo da poskupi za 14.02 odsto , ali se to za sada neće dogoditi", rekao je Bajatović, dodavši da će kupci blagovremeno biti obavešteni ukoliko cena bude morala da se menja i to mesec dana ranije.

"Istovremeno, prema ugovoru koji ''Srbijagas'' ima s velikim potrošačima do promene cene plavog goriva doći će samo ukoliko nafta pređe cenu do 55 odsto za barel , što takođe za sada nije služaj", rekao je Bajatović.

Razmatranje mogućeg povećanja cene gasa može se ocekivati tek u junu, odnosno tek pošto bude završena grejna sezona, navodi "Politika".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bez poskupljenja gasa cena gasa gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana