Tekst objavljen: 22.03.2020 9:00        


Galenika Farmacija, koja spada trenutno u jednu od najtraženih fabrika u zemlji zbog novonastale situacije sa korona virusom, proizvodnju 100.000 maski dnevno organizovala je u tri smene

Galenika dnevno proizvodi 100 hiljada maski

Generalna direktorka te fabrike Ljiljana Topić kaže za Tanjug da je sada dnevna proizvodnja 100.000 maski, a da se ranije proizvodilo 50.000.

Navodi da se dnevno proizvode i velike količine dezinfekcionih sredstava od 100 mililitara, litar i pet litara, kape, kaljače, maske sa filterom, mantile i kombinezoni.

"Kapaciteti su zaista maksimalno povećani, radimo u tri smene. Što se tiče sirovina, zaista za sada imamo, eventualno ponekad nema dovoljne količine alkohola", rekla je Topić i navela da je proizvodnja organizovana u dva velika objekta u Petrovcu na Mlavi i u prostoru u Galenici AD u Beogradu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Fabrika je, kaže, nabavila veliku količinu alkohola, ali se međusobno pomaže sa drugim farmaceutskim kućama i proizvođačima.

"Imamo korektnu saradnju, ispomažemo se i zaista radimo kao jedna firma", poručila je Topić.
Navela je da je Vlada Srbije pomogla i obezbedila još 80 dodatnih radnika, tako da sada ukupno u fabrici radi 295 ljudi, koji rade u tri smene.

Bilo je, kaže, problema od uvođenja zabrane kretanja od 20 časova do pet ujutro, a da je sada sve regulisano sa MUP-om i dobijene su potrebne dozvole za kretanje i u vreme ograničenja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
proizvodnja maski Galenika maske korona virus vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana