Tekst objavljen: 19.04.2017 15:00        


BEOGRAD, 19. aprila (Tanjug) - Zbog situacije u Agrokoru formiran je ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji u cilju razmene informacija i predeuzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanju radnih mesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi i sastava Agrokora u svakoj od pojedinačnih zemalja.  

Formiran ministarski tim za rešavanje Agrokora

To je osnovni zaključak današnjeg sastanka u Vladi Srbije na kojima su učestvovali predstavnici četiri države - Srbija, BiH, Crna Gora i Slovenija.

Kako je rečeno svaka od zemalja će sprovoditi kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za Agrokor, a u skladu sa zakonima koji važe u te četiri države.

"Srbija stoji bolje nego ostale zemlje u regionu, zbog posebnog pravnog statusa koje ima Merkator S u odnosu na Agrokor. Imamo slične probleme, a tražimo zajednička rešenja", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Kako je naglasio, ovaj sastanak nije uperen protiv bilo koga, a zajedničke aktivnosti su u cilju stabilizacije situacije u celiom regionu.

Očekuje se da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspešno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna. On je rekao da se očekuje da nova uprava Agrokora na ravnopravan način tretira sve dobavkljače kako one u Hrvatskoj, tako i van nje.

"Pratimo ono što se dešava u Hrvatskoj i izražavamo spremnost da razgovaramo sa predstavnicima hrvatske vlade. Očekujemo da se kriza reši, bez štete za ćerke firme", rekao je Ljajić.

Odgovarajući na novinarska pitanja zašto predstavnici hrvatske nisu bili na sastanku on je rekao:"Izrazili smo spremnost da u drugom koraku razgovaramo sa predstavnicima Hrvatske Vlade kako bi se u toj zemlji kriza što pre rešila.

On je dodao da trenutno ne postoji poteba za donošenjem zakona leks spercijalis jer je zakon dovoljno jasan.
"Imamo dovoljno jasan zakon da sprečimo izliv finansijskih sredstava iz Srbije", rekao je Ljajić.

na sastanku je izražena spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Hravtske u cilju iznalaženja zajedničkih rešenja za stabilizaciju poaslovanja celog Agrokor koncerna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana