Tekst objavljen: 20.03.2014 16:36        


Fijat automobili Srbija je na sajmu predstavila sve verzije modela 500L-klasik, living i treking, koji su i privukli najveću pažnju posetilaca Fijatovog štanda.

Fijatov "Fića" hit na sajmu

"Ako se po jutru dan poznaje, imamo dobrih naznaka u vezi sa prodajom", rekao je marketing menadžer FAS-a, Boris Čučković, dodajući da se za 500L klasik i living sa sedam sedišta najviše interesuju porodični ljudi, dok treking, kao sportska verzija, najviše privlači mlade FAS je na sajmu predstavio sve modele "fijata", alfa romea", "lančie" i "džipa", ali bez premijera koje se čuvaju za međunarodni sajam automobila sledeće godine u Beogadu, dodao je on.

"Nismo pravili nove cene za sajam", kaže sagovornik Tanjuga, ali dodaje da je FAS u saradnji sa Kredi agrikol bankom ponudio izuzetno povoljan finansijski paket, bez skrivenih troškova, za kupovinu modela "grande punto", tako da se taj porodični automobil može pazariti na kredit od šest godina, uz mesečnu ratu od svega 98 evra mesečno.Fijat 500 L, koji se ekskluzivno proizvodi u fabrici u Kragujevcu kao nacionalni brend, kaže sagovornik Tanjuga, ne troši puno u gradskoj vožnji i nije ga teško parkirati, a veoma je zahvalan za četvoročlane i petočlane porodice. Čučković je kazao da 500L kupuju i oni koji žele da imaju auto sa posebnim izgledom. "Reč je o stilu vozača... novi automobili su uglavnom 'namršteni' u prednjem delu, dok je 500L prilično nasmejan, pa to govori nešto o njihovim vozačima, ili oni na taj način žele nešto da kažu o sebi", primećuje on. Grande puno se može dobiti po ceni od 8.950 evra za model sa troja vrata, dok za model sa petoro vrata treba izdvojiti nešto manje od 9.100 evra. Fijat "500L nacionale", uz subvenciju države od 3.000 evra, košta od 10.900 evra, cena "trekinga" je od 13.900 a "living POP stara" od 13.650 evra.

Prema njegovim rečima, FAS daje posebne pogodnosti za kupovinu uz program "staro za novo", a u proceni vrednosti polovnih automobila prednost se daje onim vozilima koja su imala redovan servis kod ovlašćenih servisera.

Čučković je naveo da je prodaja "fijata 500L" u Srbiji prošle godine bila veoma uspešna. Prodato je 2.064 jedinica ovog modela , koji su sa 10 odsto učestvovali u ukupnom broju prodatih novih vozila u našoj zemlji. Konstatujući da je "srpsko tržište novih automobila u zaista velikom padu", on je dodao da, ipak, očekuje solidnu prodaju na sajmu u Beogradu.

U 2014. godini, kako je kazao, nastavlja se tražnja u Srbiji za "fijatom 500L" i u FAS-u očekuju da će po kvartalu prodavati između 350 i 400 tih autmobila.

Čučković je rekao da je na "BG Car Show", koji traje do 23. marta, manja poseta nego prethodnih godina, ali da ima više potencijalnih kupaca. Interesantno je, prema njegovim rečima, to što je tokom sajma poraslo interesovanje za Fijatove modele u prodajnim salonima.

Čučković je takođe kazao da se "džip" vraća na stare staze slave i da je na ovom sajmu predstavljen sam deo njegovih modela, te da će, na primer, novi "čiroki" biti predstavljen na nekim idućim manifestacijama.

Novi "grand čiroki", prema njegovim rečima, košta i do 15.000 evra manje od glavnih konkurenata u tom segmentu, a kojima po karakteristikama može da parira.

FAS je zajednička kompanija italijanske kompanije Fijat koja ima 67 odsto vlasništva i Vlade Srbije sa 33 odsto vlasničkog udela.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Fiat fiat 500L auto fića fiat fića

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana