Tekst objavljen: 20.03.2020 9:45        


Pivari i destileri širom Evrope koriste svoje proizvodne pogone kako bi napravili sredstva za dezinfekciju ruku i tako pomogli u borbi protiv epidemije virusa korona

Evropske pivare i destilerije prelaze na proizvodnju sredstava za dezinfekciju ruku

BrewDog, Leith Gin, Verdant Spirits i Pernod Ricard uključeni su u napore za povećanje proizvodnje sredstava za pranje ruku, koja su u mnogim zemljama postala retkost zbog velikog porasta potražnje.

Neke destilerije u Sjedinjenim Državama najavile su da će i one uložiti iste napore.

BrewDog je u sredu objavio da će započeti s proizvodnjom sredstava za higijenu ruku u svojoj pivari u Škotskoj.

Još jedna škotska kompanija, Leith Gin, u utorak se oglasila saopštenjem u kojem je navela da su obustavili proizvodnju žestokih pića i izrađuju jaka sanitarna sredstva za one kojima su potrebna u lokalnoj zajednici. Destilerija je apelovala i na donacije malih plastičnih boca koje će se koristiti kao ambalaža.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Verdant Spirits, destilerija sa sedištem u Dandiju u Škotskoj, pridružila se naporima u utorak, objavivši poziv za donacije.

U Francuskoj, kompanija Pernod Ricard rekla je da će donirati 70.000 litara čistog alkohola za proizvodnju sredstva za čišćenje. Kompanija sarađuje s Laboratoire Cooper, glavnim dobavljačem sredstava za dezinfekciju ruku apotekama u Francuskoj. Podružnice kompanije Pernod Ricard (PDRDF) u Švedskoj, Irskoj, Španiji i Sjedinjenim Državama takođe će doprineti lokalnim naporima da se poveća proizvodnja sredstava za dezinfekciju ruku.

U ove napore uključili su se i destilerija Absolut votke u Švedskoj, Rabbit Hole (Kentaki), Smooth Ambler (Zapadna Virdžinija) i TX Whiskey (Teksas) u Sjedinjenim Državama i druge kompanije u Španiji i Irskoj.

U nedelju je konglomerat luksuzne robe LVMHF objavio da će pomoći francuskim zdravstvenim vlastima tako što će proizvoditi sredstva za čišćenje ruku besplatno. LVMHF je najavio da će u proizvodnim pogonima svojih parfemskih i kozmetičkih marki proizvoditi velike količine sredstava za čišćenje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dezinfekcija ruku pivare evropske pivare korona virus evropa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana