Tekst objavljen: 27.04.2020 12:55        


Posle višenedeljnog prekida proizvodnje zbog epidemije korona virusa, proizvođači automobila u Evropi postepeno pokreću proizvodnju

Evropska auto industrija se vraća na trake

Najveći proizvođač automobila na svetu, nemački Folksvagen, najavio je da sutra ponovo otvara fabriku u Volfsburgu.

Ohrabrena opadanjem širenja korona virusa, Nemačka je dozvolila malim radnjama da se ponovo otvore pod uslovom da poštuju striktne mere distanciranja i higijene, a njihov primer slede sada i velike kompanije, prenosi Rojters.

"Nemačka autoindustrija vraća se u ponedeljak. Mi u Folksvagenu iskoristili smo petonedeljnu pauzu da se pripremimo za restartovanje proizvodnje", rekao je predstavnik Folksvagena Bernd Osterloh.

BMW takođe pokreće u ponedeljak proizvodnju u fabrici u Velikoj Britaniji, a sledi otvaranje fabrika u Južnoj Karolini i Meksiku u maju.

Radnici će morati da nose zaštitne maske i da drže distancu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Promenjena su i pravila vožnje u autobusima koji prevoze radnike kada je reč o sedištima i ulasku i izlasku iz vozila, piše Rojters.

Za intenziviranje proizvodnje spremaju se i fabrike Mercedes-Benca u Zindelfingenu i Bremenu.

Za razliku od Italije i Španije, Nemačka nikad nije zabranila proizvodnju automobila, mada su fabrike stale pošto su vlasti ograničle kretanje ljudi i nalžile zatvaranje prodavnica automobila zbog čega je pala potražnja.

Fijat-Krajsler otvara fabriku Sevel u Italiji sutra, sa planovima da se nastavi 80 odsto proizvodnje.

U Francuskoj Tojota ove nedelje pokreće fabriku u Valensijenu a Reno je započeo proizvodnju motora u fabrici zapadno od Pariza.

Švedski Volvo otvorio je fabriku u Torslandi nakon remonta proizvodnog procesa.

"Ekonomija u Evropi je zaustavljena. Za vakcinu će trebati puno vremena. Važno je da se restartuje (proizvodnja) na siguran način. Nadamo se da možemo da doprinesemo normalizaciji", rekao je izvršni direktor Volva Hakan Samuelson za Rojters.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropski automobili pokretanje proizvodnje auto industrija korona virus nastavak proizvodnje Volvo Mercedes Folksvagen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana