Tekst objavljen: 02.06.2014 9:00        


Miodrag Kostić je najbogatiji u Srbiji prema listi koju objavljuje junski broj magazina Forbs u izdanju za region jugoistočne Evrope. U poslednjih godinu dana duplirao je promet svojih kompanija i prvi put u svojoj karijeri popeo se na drugo mesto najimućnijih u regionu, piše Blic.

Evo ko su najbogatiji Srbi i koliko su miliona "teški"

Posle godinu dana pauze vratio se Miroslav Mišković, za koga i analitičari „Forbsa“ konstatuju da se u prethodnom periodu više bavio sudskim procesom nego biznisom, ali da je firma ipak uspela da zabeleži zavidan promet i zadrži radnike.

Pojavljivanje trećeplasiranog tandema, vlasnika „Viktorija grupe“, nije iznenađenje s obzirom na to da godinama beleže odlične rezultate.

Iznenađenje je, navodi Blic, da su se na listi našla i dva velika dužnika kako bankama, tako i državi - Miroslav Bogićević i Goran Perčević.

„Jedan od lidera u poslovnim krugovima regiona“, kako „Forbs“ označava Vuka Hamovića, jednog od najvećih trgovaca strujom na Balkanu, našao se na sedmom mestu srpske liste. „Izbegava politiku, nema sudskih sporova, a za 11 godina uspeo je da profit uveća čak 13 puta“, konstatuju istraživači „Forbsa“.

Prvi put je na listi Zoran Knežević, vlasnik „Knez petrola“. On je, prenosi Blic, postao drugi igrač u naftnoj industriji regiona, posle NIS-a. Za „Blic“ kaže da ima 70 pumpi, da je u poslednje tri godine značajno povećao promet, kao i da je cilj da uskoro otvori još 30 benzinskih stanica.

S liste su, u odnosu na prošlu godinu, ispali Predrag Ranković Peconi, vlasnik „Inveja“, i Vojin Lazarević, prošlogodišnji osmoplasirani s kompanijom „Rudnap grupa“.

Kako se, ipak, ograđuju u „Forbsu“, ne može se pouzdano znati ko je najbogatiji u Srbiji jer „većina biznismena ima skrivene račune u inostranstvu“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbogatiji srbin najbogatiji srbi najbogatiji kostić najbogatiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana