Tekst objavljen: 25.12.2013 12:58        


Novi računi za električnu energiju, koji će građanima stići u februaru 2014, sadržaće podatke o dugu, novom zaduženje, ali i podatke koliko trošimo u odnosu na ranije.

Evo kako će izgledati novi račun za struju

- Na prvoj strani računa će, uz podatke o dugovanjima, grafički biti prikazana i potrošnja po mesecima. Građani će prvi put imati mogućnost da vide koliko su struje potrošili u odnosu na prethodni mesec i koliko je to u odnosu na prosečnu potrošnju drugih domaćinstava. Na prvoj strani, pored uplatnice, biće i uputstva o tome kako ostvariti popust na utrošenu struju od pet odsto - kažu iz EPS-a.

Na poleđini računa biće detaljni podaci o potrošnji i ceni struje po zonama i tarifama. Ovde će biti prikazana i stara dugovanja za RTV pretplatu.

Dosad su na poleđini bile samo stalne informacije o snazi uređaja i definicije stručnih pojmova. Ovi podaci će i sada biti na ovom mestu, ali u formi stupca.

Jelena Vujović, direktor sektora za odnose sa javnošću u Elektroprivredi Srbije, kaže da će novi račun imati sve podatke kao i prethodni.

- Informacije će biti samo preglednije. EPS je i ranije imao ideju da na prednju stranu računa stavlja osnovne podatke, a na poleđinu obračun i detalje. Nismo, međutim, mogli da štampamo dvostrano. Sada smo za ovakvu mogućnost raspisali tender - objašnjava Jelena Vujović.



Ona dodaje i da će novi račun izgledati kao račun za fiksnu i mobilnu telefoniju, ali i kao računi za struju u mnogim razvijenim zemljama.

Vujovićeva napominje i da je predlog novog računa verzija na koju će sugestije za koji dan dati Ministarstvo energetike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena struje dug za struju potrošnja struje račun za struju struja potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana