Tekst objavljen: 20.01.2018 17:26        


Elektroprivreda Srbije (EPS) je u 2017. godini bila u plusu od pet do šest milijardi dinara, a proizvodnja uglja je bila za četiri odsto veća nego prethodne godine, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.

EPS u 2017. bio u plusu od pet do šest milijardi dinara

"Finansijski rezultati EPS-a su poslednje dve godine pozitivni i očekujemo da će tako biti i u 2018. godini", kazao je Grčić novinarima i podsetio da je u 2016. ta kompanija imala dobit od osam milijardi dinara iako je bio planiran manjak od 3,5 milijardi.

U 2017. godini je, po njegovim rečima, za nešto manje od pet odsto povećana naplata električne energije, a otkriveno je i procesuirano 6.500 slučajeva krađe struje.

Grčić je istakao da EPS planira da u 2018. godini poveća proizvodnju električne energije i uglja i da bude nastavljena reorganizacija kompanije koja se sprovodi od 2015. godine.

Najavio je da će uskoro biti pušten u rad obnovljeni sistem u hodroelektrani "Zvornik".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Milos 17.01.2018 10:25

    Zasto bi onda struja poskupljivala ako eps posluje toliko pozitivno? Zasto bi narod finansirao njihova skupa kola, sluzbena putovanja sa abnormalnim troskovima kada je sve tako dobro. Eps postoji radi gradjana Srbije a ne obrnuto. Ne vidim svrhu postojanja neceg sto ce samo narod kostati, a narodu je dobro samo kad je struja jeftina. Nemoj samo da mi se neko nadje i kaze kako je struja najeftinija u regionu, jeste mozda najeftinija ali su i plate najmanje. Telekomunikacione usluge kostaju kao i inostranstvu pa cak su i skuplje, a plate kod njih su bar 8 puta vise. Sto bi normalno bilo da usluge domacih operatera pojeftinie za toliko puta. tako isto i sa strujom. Izracunati koliko kilovat iznosi u udelu njuihove plate pa isto tako i nama da bude, mislim da bi onda struja morala i biti jeftinija nego sto je sada.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugalj Elektroprivreda Srbije (EPS) EPS eletrična energija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana