Tekst objavljen: 01.04.2015 13:42        


Privredno društvo EPS Trgovanje, firma ćerka Elektroprivrede Srbije (EPS), osnovana u Sloveniji, danas je počela trgovinu električnom energijom na mađarskoj berzi HUPX (Hupeks), gde je prvi put posle 24 godine prodala prve megavat-sate bez posrednika, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

EPS od danas prodaje struju na mađarskoj berzi

"Posle 24 godine, EPS je danas prvi put direktno, odnosno bez posrednika, na berzi prodao električnu energiju, a tokom današnjeg trgovanja EPS Trgovanje prodalo je 240 megavat-sati po današnjoj berzanskoj ceni od 43,66 evra po megavat-satu za proizvod 'europeak' (dnevna energija)", precizira se u saopštenju.

Radom EPS Trgovanja u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, jača se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, a trgovina električnom energijom, kako kažu u ovoj kompaniji, biće efikasnija uz maksimizaciju profita i optimalno iskorišćenje proizvodnih resursa.

Firmom EPS Trgovanje upravlja se iz Srbije, iz sedišta EPS-a u Beogradu, i osnivanjem firme u Sloveniji srpskoj elektroprivredi je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji, što će veoma olakšati i trgovinu u regionu, zaključuje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza struja Elektroprivreda Srbije (EPS) eps trgovanje prodaja struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana