Tekst objavljen: 17.09.2015 8:02        


Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS) i ove jeseni tradicionalno pokreće edukativno-promotivnu kampanju za korisnike Interneta u Srbiji, a tema ovogododišnje kampanje "Znamo se sa Neta!" su poslovni i lični sajber identitet.

Edukativno-promotivna kampanja "Znamo se sa Neta!"

Kako je navedeno u saopštenju RNIDS-a, kampanja je namenjena preduzetnicima i pojedincima koji žele da svoj posao ili sebe same predstave i na Internetu.

Inspiracija za kampanju je savremeni srpski preduzetnik, vlasnik svog sopstvenog malog biznisa, to jest pojedinac kome se posao i život, firma i porodica, službeno i lično stalno prepliću.

On u današnjem vremenu, u kome je jako bitan i sajber identitet kroz prisustvo na Internetu, i kao preduzetnik i kao pojedinac mora da vodi računa o svojoj prepoznatljivosti u virtuelnom svetu, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u kampanji "Znamo se sa Neta!" dati su korisni saveti za poslovni sajber identitet, na adresi www.nazivfirme.co.rs i za lični sajber identitet, na adresi www.imeprezime.in.rs.

Prisustvo na društvenim mrežama nije garancija postojanja sajber identiteta, jer su to tuđe internet lokacije, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da na njima neko drugi određuje sva pravila i svakog trenutka i firmi i pojedincu može da ukine internet prisustvo, odnosno uskrati pristup sadržajima koje su postavili.

Zato je osnova za oba sajber identiteta posedovanje trajne adrese na sopstvenom internet domenu preko koje svi lako mogu da pronađu i prepoznaju i firmu i pojedinca.

Za preduzetnike i građane u Srbiji najpovoljnije i najoptimalnije je da koriste nacionalne internet domene koji su posebno cenovno prilagođeni upravo za njih, navodi se u saopštenju.

Preduzetnici mogu da registruju svoj poslovni .CO.RS ili ćirilični internet domen za manje od hiljadu dinara godišnje, a građani svoj lični .IN.RS ili ćirilični internet domen za nekoliko stotina dinara godišnje, zavisno od odabranog ovlašćenog registra.

U saopštenju se navodi da oni time dobijaju kontrolu nad svojim sajber identitetom, jer im taj internet domen postaje deo veb adrese i adrese e-pošte, bilo poslovne bilo lične.

Registracija naziva nacionalnih .RS i ćiriličnih domena može da se obavi preko nekog od 40 ovlašćenih registara u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
internet internet domen kampanja znamo se sa neta internet u Srbiji društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana