Tekst objavljen: 08.03.2019 9:31        


Regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Zuzana Hargitaj izjavila je večeras na Kopaonik biznis forumu da ta banka razmatra da obezbedi 500 miliona evra za finansiranje projekata u Srbiji.

EBRD razmatra da obezbedi 500 miliona evra za projekte

Ona je rekla da bi želela da EBRD ima još jaču saradnju kako s javnim i državnim preduzećima, tako i s privatnim sektorom, te da smatra da rast BDP-a u Srbiji od preko četiri posto u proteklom periodu nije slučajnost kako to vide pojedini ekonomisti i privrednici.

Ona kaže da misli da će u narednom periodu pretpostavljeni rast BDP-a Srbije od 3,5 procenata biti revidiran, a ukazala je da je na prethodni nivo BDP-a od preko četiri posto uticala visoka stopa rasta izvoza i rast potražnje na domaćem tržištu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Da bi rast od preko 3,5 odsto bio ostvariv, kaže, neophodan je dalji rad na strukturnim reformama u kojima EBRD pomaže Srbiji u kojoj vidi ogroman potencijal.


Zuzana Hargitaj pohvalila je konsolidaciju bankarskog sektora, što je godinama bila jedna od glavnih tema u vezi s reformama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EBRD projekti finansiranje Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana