Tekst objavljen: 18.05.2016 15:51        


Uspešan poslodavac ne može se napraviti nijednim zakonom, da neko ima novca na računu i da dobro radi i funkcioniše, to nijedan zakon ne može da uredi, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. 

Država ne može da napravi uspešnog poslodavca

On je rekao novinarima da je uvedena novina u Zakon o radu, po kojoj obračunski listić koji se dobija od poslodavca ima status izvršne isprave i dokumenta.

"Njime na sudu, bez ikakvih skupih advokatskih egzibicija, duplih, troduplih ročišta, samo sa jednim pojavljivanjem, možete prinudno da naplatite svoju zaradu, naravno, pod uslovom da poslodavac ima novca na računu. Ako nema novca na računu, mi tu jednostavno ne možemo da pomognemo", rekao je ministar rada.

Naveo je da svakako može da se Inspekciji rada skrene pažnja ukoliko se ne dobije obračunski listić, ili ukoliko nije isplaćena zarada, te da će u svakom od tih slučajeva, izaći na lice mesta, izdati odgovarajuće rešenje i ponovio da je to ono što država može da uradi i što država radi, ali da se administrativno ne može napraviti uspešan poslodavac.

"Ali, da mi napravimo uspešnog poslodavca, to jednostavno nije moguće i tu se dolazi do pitanja da li je neko spreman da radi duži vremenski period, a da ne alarmira državu, da ne pozove nikoga, da jednostavno radi, a da ne dobija nadoknadu za svoj rad. Dokle god je tržište rada ovakvo kakvo jeste, imaćemo takvih primera, ali na nama svima zajedno je da se borimo protiv toga", naglasio je ministar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ministar obračunski listić poslodavac zakon o radu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana