Tekst objavljen: 20.02.2015 2:51        


Direktor preduzeća za remont i proizvodnju šinskih vozila MIN "Lokomotiva" Slavko Raičević rekao je danas da je optimista i da smatra da će preduzeće, umesto stečaja, dobiti garancije za posao sa Železnicom Makedonije vredan pet miliona evra. MIN "lokomotiva" našla se na spisku 188 firmi koje će, prema akcionom planu Vlade Srbije, otići u stečaj.

Direktor Lokomotive:Umesto stečaja posao u Makedoniji

Direktor je je rekao da razume nezadovoljstvo radnika, koji se brinu za sopstveni opstanak, i tvrdi da će ove teškoće biti prolazne.

"Radnici su manje informisani nego ja, a ja ne dajem informacije dok se nešto ne zaokruži. Mi smo obavešteni da smo na tenderu dobili posao sa makedonskom železnicom, i sada čekamo garanciju banke da bi mogli da započnemo realizaciju," rekao je Raičević.

On je precizirao da će taj posao pokriti godinu ipo rada preduzeća, ali i da očekuje još poslova s obzirom na to da je niška "Lokomotiva" jedini remonter u Srbiji za lokomotive za javni prevoz Železnica Srbije tipa 441,461 i 661, i postoji od 1884.godine.

Po rečima direktora Raičevića "Lokomotiva" je jedno od retkih preduzeća u restrukturiranju koje je redovno isplaćivalo plate i doprinose i račune za električnu energiju.

"Kada je vladi dostavljen spisak preduzeća u restrukturiranju, oktobra meseca prošle godine, kod nas je bila nešto drugačija klima. U medjuvremenu smo dobili ovaj posao vredan pet miliona evra, i verujemo da država želi da sačuva ovu firmu," rekao je Raičević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rekonstrukcija preduzeća spisak preduzeća lokomotiva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana