Tekst objavljen: 29.10.2018 17:53        


Direktna Banka a.d. Kragujevac je tokom vikenda uspešno završila proces integracije Piraeus banke ad Beograd čime je proširila svoje poslovanje i ojačala poziciju na bankarskom tržištu. Reč je o trećoj po redu banci koja je do sada integrisana u sistem Direktne Banke.

Direktna Banka uspešno integrisala Piraeus banku

Ovim spajanjem je značajno uvećana prodajna mreža, ponuda proizvoda i usluga, kao i vrednost ukupne imovine Direktne Banke. Dodatno, pojačano je prisustvo u važnim privrednim centrima u Srbiji i omogućeno je dalje širenje poslovanja Banke u gradovima gde do sada nije bila prisutna, poput Čačka, Valjeva i Vršca.

Paralelno sa kompleksnim procesom integracije, Direktna Banka je zabeležila dobit i rast u svim segmentima poslovanja. Uspeh najbolje ilustruje ostvarena objedinjena neto dobit na kraju trećeg kvartala 2018. godine od 1,72 milijarde dinara. Uz uvećanje baze klijenata za više od 50 odsto, na ukupan broj od preko 133.000 klijenata, Banka je nakon pripajanja udvostručila i svoje tržišno učešće, dok je vrednost ukupne imovine dostigla iznos od preko 63,37 milijardi dinara.

Poslovnu mrežu Direktne Banke sada čini 47 ekspozitura i 106 bankomata. Banka je značajno uvećala i broj zaposlenih, tako da je sada klijentima na raspolaganju tim od 640 bankarskih stručnjaka.

Direktna Banka će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje svoju ponudu proizvoda i usluga, pomerajući uslužnu delatnost u sferu digitalnog, gde će se većina bankarskih transakcija obavljati putem naprednih internet aplikacija i servisa. Prioritet Banke ostaje dalji razvoj inovativnih bankarskih rešenja u nastojanju da bude prepoznata kao pouzdan partner i Banka prvog izbora za sve svoje klijente.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktna banka pireus banka spajanje banaka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana