Tekst objavljen: 04.02.2018 14:31        


Uplate za letovanje su uveliko počele, a ako je suditi po prodaji, Grčka će za građane Srbije i ove godine biti destinacija broj jedan. Za rane rezervacije popusti su od 10 do 35 odsto.

Deset dana u Grčkoj za 40 evra

Iako su zimski aranžmani i dalje broj jedan što se tiče turizma, prema rečima zaposlenih u agencijama, građani već uveliko rezervišu termine za letovanje. Rani buking pruža čak i do 30 odsto popusta, a građani imaju čitav niz načina plaćanja. Prema rečima onih koji ovu praksu praktikuju godinama unazad, osim što letovanje košta osetno jeftinije, u „first minute“ ponudama izbor hotela i apartmana je dosta bogatiji.

- Suprug i ja poslednjih desetak godina već do kraja januara znamo gde ćemo na more i već smo u tom periodu otplatili dobar deo putovanja. Em što je ušteda pozamašna kada aranžman biram u decembru ili početkom januara, ponuda je šarenolika, izbor mi nije sužen na tri hotela, kao što je to, recimo, slučaj u maju - kaže Beograđanka Ivana Marković.

A ako je suditi po ponudama, Grčka će i ovog leta biti destinacija broj jedan, a ukoliko se odlučite za rani odlazak na more, sredinom maja, deset noćenja u grčkom letovalištu Asprovalti će vas izaći samo 39 evra po osobi.

Rezervacija 40 odsto, ostatak na rate

Pojedine agencije, pored popusta za rani buking, turistima nude i plaćanje čekovima. Tada, prilikom rezervacije plaćate 40 odsto, dok se ostatak deli na jednake mesečne rate do kraja godine.


- U cenu su uračunati prevoz autobusom i smeštaj, dok se boravišna taksa dodatno plaća na recepciji. Za istu sumu u ponudi imamo i apartmanski smeštaj u Neos Marmarasu. On inače košta 70 evra, ali uz popust na rani buking na more možete da odete i dosta jeftinije - rekli su nam u jednoj turističkoj agenciji.

Lefkada i Krf su nešto skuplji, pa tako 11 dana uz sopstveni prevoz na ovim ostrvima se možete provesti za manje od 50 evra po osobi. Sam početak juna u omiljenom letovalištu mladih Zakintosu košta oko 100 evra za 13 dana, a u cenu je uračunat i prevoz autobusom. Skijatos od 31. maja do 10. juna košta 162 evra za devet noći, a u ponudi imate prevoz autobusom ili prevoz čarter letom na relaciji Skijatos - Beograd.

- Deset noći na Rodosu 11-21. jun, uz avionski prevoz, košta 450 evra po osobi, i to je jedna od najskupljih ponuda za Grčku. Nešto jeftiniji je Santorini od 14. juna - kazali su nam iz agencije.

Odmor na Krfu u vili sa deset noćenja i autobuskim prevozom od 8. do 20. juna po osobi iznosi 88 evra. Uz dodatne troškove, letovanje za dve osobe staje nešto manje od 200 evra.

- Velika je potražnja i za apartmanima na Tasosu. Od 28. maja 10 noćenja, autobus i trajekt po osobi staju 110 evra, a cena je manja 30 evra ako se putuje sopstvenim prevozom. Apartman za pet osoba, po istim uslovima, izađe jeftinije, odnosno 80 evra po osobi. Dosta jeftino može da se prođe i ako rezervišete letovanje 7. juna - tada 10 noćenja košta 150 evra - kažu u agenciji.

Pored Grčke, građani se interesuju i za popularna bugarska letovališta Sunčev Breg i Zlatni Pjasci, a jedna turistička agencija već je rasprodala sve svoje aranžmane za Siciliju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
first minute letovanje u grčkoj Grčka letovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana