Tekst objavljen: 06.07.2015 14:00        


Građani koji ispunjavaju uslove od danas mogu na šalterima Pošta Srbije da podnesu prijave za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za plaćanje smeštaja na nekoj od turističkih destinacija u Srbiji koje subvencioniše država.

Danas počela prijava za vaučere

Građanima su na raspolaganju 243 ugostiteljska objekta u Srbiji koja su se prijavila na konkurs a njihov spisak mogu pročitati na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Rok za podnošenje prijava je 15. jul a korisnik na šalteru pošte pored prijave treba da priloži fotokopiju lične karte, potvrdu o rezervaciji smeštaja za najmanje pet noćenja na kojoj mora stajati da je period rezervacije od 1. avgusta do 20. novembra ove godine, kao i potvrdu o sticanju prava po nekom od kriterijuma za dodelu vaučera.

Vaučere mogu dobiti penzioneri, nezaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni i ratni vojni invalidi čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.
Pošta prijave šalje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a korisnicima koji po kriterijumima ministarstva budu ispunili uslove za letovanje sa popustom, putem pošte biće dostavljeni personalizovani vaučeri preporučenom pošiljkom.

Vlada Srbije je 18. juna usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma, koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzioneri turizam Srbija domaći turizam vaučeri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana