Tekst objavljen: 15.05.2017 10:39        


Bilo da ste dobili ili ne rešenje za porez, ponedeljak je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu. Ukoliko vam rešenje još nije dostavljeno, potrebno je da uplatite iznos poslednje lanjske rate, a u slučaju da na rašenju kasnije dobijete i veći iznos - da ga doplatite u roku od 15 dana.

Danas je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza

Kako pišu "Novosti", mnoge opštine nisu izdala rešenja, a u nekima se očekuje povećanje cene poreza. Kraljevčani su jedni od onih koji još nisu saznali koliki namet im je razrezan za 2017. godinu.

U tamošnjem odeljenju poreske administracije gradske uprave ističu da će rešenja za ovogodišnji porez na imovinu početi da pristižu tek krajem ovog meseca. Kako kaže Jovan Simović, načelnik Odeljenja poreske administracije u Kraljevu "na osnovu jedinstvene cene utvrđene za celu Srbiju, iznos na rešenjima poreza na stanove u odnosu na 2016. uvećan je za 2,7 odsto, a za lokale je smanjen za tri odsto".

Gradske vlasti u Vranju nisu povećavale iznos poreza na imovinu za ove godine, jer je značajnije poskupljenje već bilo prošle godine.Na području Novog Sada u toku je podela ovogodišnjih rešenja. Kako je precizirano za "Novosti" u Gradskoj poreskoj upravi, za vlasnike stanova u prvoj gradskoj stambenoj zoni poskupljenje iznosi 1,10 odsto, oni u drugoj plaćaju 1,11 procenata više, a u trećoj za 1,05 odsto.

Beograđanima veći namet

Slično je i u Beogradu. Pojedini obveznici dobili su rešenja, drugi ih još čekaju. Iznosi su, sudeći prema onima koji su dobili svoja rešenja, nešto uvećani, za do hiljadu dinara za šire centralne zone. Grad Beograd je još pre pristizanja prve rate na naplatu najavio da građani mogu da očekuju do dva odsto veću poresku obavezu u ovoj u odnosu na prethodnu godinu.

Kazne

Oni koji ne plate na vreme suočavaju se sa zateznom kamatom od 14 odsto godišnje, a mogu biti dodtano kažnjeni i novčano sa 5.000 dinara, i to za svaki kvartal za koji se ne izmiri obaveza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rata za porez na imovinu porez na imovinu imovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana